MALINOVÝ MED již v nabídce

16.11.2016 18:18

 

9) Malinový med . . . . . . . . . . . . . . . (260ml=75,-/ 210ml=70,-/ 180ml=65,-/ 30ml=30,-)

- Zdroj antioxidantů – prevence civilizačních chorob

- pro jeho jemnost je doporučován dětem

- velké množství vitamínu C a A – proti chřipce, nachlazení a vysokým horečkám

- léčivá potravina pro unavené oči – obsahuje látky, které zabraňují degenerativním změnám

- má stimulační účinky na trávení, vhodný proti průjmech, střevních a žaludečních kolikách

- čistí krev, působí močopudně, pomáhá při chorobách ledvin a močového měchýře

- zmírňuje křeče a silné menstruační krvácení, snižuje ranní těhotenskou nevolnost, doporučuje se v posledních měsících těhotenství, protože stimuluje stahy a měl by ulehčit a zkrátit porod, naopak v prvních měsících se nedoporučuje

 

Červené barvivo malin je zdrojem antioxidantů, o jejichž významu zejména pro prevenci civilizačních chorob už nikdo nepochybuje.

Obecně lze říct, že všechny lesní plody jsou jak z hlediska prevence, tak i podpůrné léčby nenahraditelnými pomocníky při léčbě nemocí způsobených volnými radikály ze znečištěného životního prostředí a nekvalitní stravy.

Navíc obsahují i vysoké množství vitamínů C a A.

 

Maliny (podobně jako borůvky) představují léčivou potravinu pro unavené oči. Látky v nich obsažené (barvivo, vitamín A) zabraňují degenerativním změnám očí, které způsobují šeroslepost a zákaly. Protože se maliny doporučují i při léčbě cukrovky (čerstvé plody snižují hladinu krevního cukru), pomáhají jak při boji s chorobou samotnou, tak i se sekundárními nemocemi, jako je diabetická retinopatie (poškození sítnice způsobené cukrovkou).

 

Mají stimulační účinky na trávení, jsou vhodné proti průjmech, střevních a žaludečních kolikách.

 

Čistí krev, působí močopudně, pomáhají při chorobách ledvin a močového měchýře.

Zmírňují křeče a silné menstruační krvácení, snižují ranní těhotenskou nevolnost. Maliník obecný se doporučuje v posledních měsících těhotenství, protože stimuluje stahy a měl by ulehčit a zkrátit porod, naopak v prvních měsících se nedoporučuje.


Antičtí lékaři předepisovali maliny při trávicích obtížích. V ruském lidovém léčitelství jsou čerstvé maliny, ale i malinové sirupy a džemy léky proti chřipce, nachlazení a vysokým horečkám. V asijské medicíně se maliny cení jako prostředek proti silnému menstruačnímu krvácení. V britské a americké medicíně se zase zkoumaly účinky malin
na těhotné ženy a řada výzkumů potvrdila, že snižují ranní těhotenskou nevolnost a podráždění dělohy. V evropské léčitelské praxi jsou maliny ceněny jako prostředek odvodňující organismus a čistící střeva, který pomáhá i při chorobách ledvin a močového měchýře.

Složení: maliník obecný (bio maliny z naší zahrádky - plody i mladé lístky), voda, cukr, citron